Memòria Esquerra.cat · Logo
 
 
Biografia
Inicial
Biografia
Josep Mestre i Puig
Barcelona, 27 de gener de 1884
Molins de Rei, 13 de març de 1979

Metge i polític

Es llicencià en Medicina a Barcelona el 1907. Fou el director, entre gener de 1921 i octubre de 1922, de la revista mèdico-professional Butlletí del Sindicat de Metges de Catalunya, publicada a Barcelona entre 1920 i 1937, i coincidint amb aquesta etapa fou un dels fundadors del Sindicat de Metges de Catalunya. Més tard serà nomenat director general de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

Milità a la UFNR i al PRC. En el 1r Congrés Nacional Ordinari, celebrat a Barcelona el febrer de 1932, fou escollit membre del Comitè Executiu d'Esquerra Republicana de Catalunya.

El 1933 fou escollit diputat d'Esquerra a les Corts Espanyoles per la circumscripció de Barcelona-ciutat.

Coincidint amb l'inici de la Guerra Civil, fou un dels organitzadors del voluntariat mèdic. En acabar-se el conflicte bèl·lic es va exiliar a França.

El 1944, amb la represa de les activitats públiques d'Esquerra, a la França alliberada de l'ocupació nazi, va esdevenir president del partit al Departament de l'Arièja.

A l'exili francès treballà a la Creu Roja Espanyola Republicana de Saint-Girons. Al cap d'uns anys va tornar a Catalunya.Autoria: SIB


Descarregar biografia en PDF


        © Fundació Josep Irla, 2018 · Avís legal